MYDATA – ΚΑΙ ΤΩΡΑ; ΤΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΩ;

Η 1/10/2021 δεν θα αργήσει να έρθει, και αυτό για το οποίο ίσως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να υλοποιηθεί σωστά, παύει πλέον να είναι μακρινό.

Η “ανάσα” της έναρξης της υποχρεωτικής λειτουργίας του MyData ηχεί στα αυτιά των επιχειρηματιών προσθέτοντας στην ήδη δύσκολη καθημερινότητά τους άγχος, πίεση και αβεβαιότητα για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν προκειμένου να είναι ασφαλής.

Ο λόγος που επανερχόμαστε με θέμα το MyData και που γράφουμε αυτό το άρθρο είναι για να προσπαθήσουμε να μειώσουμε το αρνητικό αντίκτυπο που φέρνει στην καθημερινότητά σας η νέα αυτή μεγάλη αλλαγή, στο επίπεδο του άγχους και της αβεβαιότητας, καθώς και για να σας παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συμβουλές που μπορούμε, έτσι ώστε να είστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και πιο ασφαλής γίνεται στην νέα αυτή πραγματικότητα.

Με δεδομένο ότι, κατά την δική μας γνώμη και συμβουλή, κάθε τιμολόγιο το οποίο εκδίδεται από 1/10/2021 και έπειτα θα πρέπει να διαβιβάζεται αυτόματα στο MyData σε πραγματικό χρόνο, σας παραθέτουμε τις 3 παρακάτω επιλογές προκειμένου να διαλέξετε εκείνη η οποία αρμόζει καλύτερα στις ανάγκες σας:

#1 ΑΓΟΡΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ (Συστήνεται!)

Η καλύτερη δυνατή επιλογή που έχετε να κάνετε, είναι να αγοράσετε ένα λογισμικό πρόγραμμα, το οποίο θα μάθετε να χειρίζεστε, και θα έχετε την δυνατότητα έκδοσης των τιμολογίων και των αποδείξεων σας.

Εμείς σαν γραφείο, σας προτείνουμε την EpsilonNet και συγκεκριμένα το EpsilonSmart λόγω του ότι χρησιμοποιώντας το, θα έχουμε την δυνατότητα να αντλούμε σε πραγματικό χρόνο τα τιμολόγια και τις αποδείξεις τα οποία θα εκδίδετε, γεγονός το οποίο θα βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ Επιχείρησης και Λογιστικού Γραφείο και θα ωφελήσει στο κομμάτι της ενημέρωσης και των συμβουλών που θα μπορούμε να σας δώσουμε έχοντας στην κατοχή μας τα δεδομένα που χρειαζόμαστε σε πραγματικό χρόνο.

Περισσότερα για το EpsilonSmart μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ ή εναλλακτικά μπορείτε να καλέσετε τον συνεργάτη μας Σφέτσα Χρήστο στο +306974034149

 

#2 ΧΡΗΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΕΡΑΣ Α.Α.Δ.Ε.(timologio)

Ως δεύτερη επιλογή, σας προτείνουμε την χρήση της Τιμολογιέρας που θέτει σε εφαρμογή η Α.Α.Δ.Ε..

Κάποιος ο οποίος διαθέτει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις καθώς και την εμπειρία από την χρήση λογισμικών τιμολόγησης στο παρελθόν, θα του φανεί παιχνιδάκι η χρήση του timologio.

Πληροφορίες για την εγγραφή σας και για την χρήση της εφαρμογής θα βρείτε εδώ.

Παρόλα αυτά, μένουμε επιφυλακτικοί και το συστήνουμε μόνο σε όσους έχουν τα παραπάνω εφόδια και αυτό γιατί:

  1. Είναι σε λειτουργία εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα και δεν μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε με σαφήνεια και με σιγουριά αν θα παρουσιάσει προβλήματα και σημαντικές ελλείψεις
  2. Έχει ένα εξαιρετικά σημαντικό μειονέκτημα το οποίο είναι ότι δεν μπορείς να εκδώσεις κάποιο τιμολόγιο σε προηγούμενη ημερομηνία από την τρέχουσα καθώς ούτε και σε επόμενη. Μπορείς να εκδώσεις τα τιμολόγια και τις αποδείξεις σου μόνο με την τρέχουσα ημερομηνία.
  3. Φορτώνει λίγο αργά και λογικά αναμένεται να φορτώνει ακόμα πιο αργά, λόγω της πανελλαδικής χρήσης που θα υφίσταται.
  4. Αν και υπάρχει τμήμα υποστήριξης, λόγω της πανελλαδικής χρήσης, η υποστήριξη μπορεί να είναι από πολύ αργή έως και καθόλου κάποιες φορές που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα επικοινωνίας

Το μοναδικό πλεονέκτημα που μπορούμε να εντοπίσουμε έως τώρα είναι ότι η χρήση της παραπάνω τιμολογιέρας είναι εντελώς δωρεάν.

#3 ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΑΣ ΣΕ ΕΜΑΣ!

Το γραφείο μας προκειμένου να στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί τους Πελάτες του, θα θέσει σε λειτουργία ένα νέο Τμήμα Τιμολόγησης.

Το νέο αυτό τμήμα θα αφορά είτε εκείνους που λόγω έλλειψης τεχνικών γνώσεων δεν μπορούν να διαλέξουν τις παραπάνω δύο λύσεις είτε επιθυμούν να αναθέσουν την τιμολόγηση σε κάποιον τρίτο, προκειμένου να επικεντρωθούν στο καθαρά δικό τους επαγγελματικό κομμάτι και να κερδίσουν χρόνο και χρήμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ!

Αυτό το οποίο σας προτείνουμε, όπως αναφέραμε και παραπάνω,  να διαλέξετε την 1η επιλογή και να αγοράσετε ένα Λογισμικό το οποίο θα σας δώσει την δυνατότητα να εκδίδετε τα τιμολόγια και τις αποδείξεις που θέλετε με μεγαλύτερη ελευθερία και ευελιξία.

Θα σας βοηθήσει επίσης να εγκλιματιστείτε με την χρήση των Λογισμικών (όπως αυτό της τιμολόγησης) και η γνώση και η εμπειρία που θα αποκομίσετε θα λειτουργήσει πολύ βοηθητικά στην προσαρμογή σας στο γενικότερο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των διαδικασιών και των συναλλαγών με το Κράτος που πραγματοποιείται ήδη.

Το γραφείο μας έχει ήδη ξεκινήσει να επικοινωνεί με έναν έναν από εσάς τηλεφωνικά, προκειμένου να ενημερώσει για την γενικότερη εικόνα και κατάσταση, καθώς και να θέτει υπόψη σας τις παραπάνω επιλογές προκειμένου να είστε έτοιμοι για την νέα αυτή πραγματικότητα της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης καθώς και για να πραγματοποιείτε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας.

Σε περίπτωση που θέλετε να  ενημερωθείτε για τα παραπάνω μπορείτε να μας καλέσετε από τις 09:00 έως τις 21:00 στο +3028210 94800 ή/και στο τηλέφωνο επικοινωνίας του Θάνου Χατζάκη +30 694 565 4162

Ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο σας.

Με εκτίμηση,

Η Ομάδα της TaxExpertise – Χατζάκης Μιχάλης & Συνεργάτες

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *