ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΟ MYDATA ΑΠΟ 1-10-2021

Αγαπητοί Πελάτες,


Γράφουμε αυτό το άρθρο προκειμένου να σας υπενθυμίσουμε την υποχρέωση διαβίβασης των παραστατικών εσόδων σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyData της Α.Α.Δ.Ε..


Οι προθεσμίες για την υποχρέωση της διαβίβασης των εσόδων αποτυπώνονται ως εξής:


a. Από την Παρασκευή 1/10/2021 υποχρέωση διαβίβασης των παραστατικών εσόδων τους έχουν οι

-Επιχειρήσεις με Διπλογραφικά (Γ’ Κατηγορίας) με τζίρο άνω των 50.000€

-Επιχειρήσεις με Απλογραφικά (Β’ Κατηγορίας) με τζίρο άνω των 100.000€


b. Από την Δευτέρα 1/11/2021 διαβιβάζουν υποχρεωτικά τα παραστατικά εσόδων τους ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ χωρίς κανένα κριτήριο ή διαχωρισμό.

Συνιστούμε να ξεκινήσετε την διαβίβαση από την Παρασκευή 1/10/2021 ακόμα και αν ανήκετε σε κάποια κατηγορία της περίπτωσης a, καθώς αυτό θα σας δώσει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε νωρίτερα τα εργαλεία τα οποία χρειάζονται για την διαβίβαση καθώς και να εγκλιματιστείτε και να προσαρμοστείτε συντομότερα σ’ ό,τι έχει να κάνει με την ως άνω διαδικασία.


Σχετικά με τα παραστατικά τα οποία είτε έχουν εκδοθεί νωρίτερα, είτε θα εκδοθούν μέχρι την ημερομηνία της υποχρεωτικής διαβίβασης (1/10/21 ή 1/11/21 ανάλογα με την περίπτωση), σας ενημερώνουμε ότι έχετε χρονικό περιθώριο να τα διαβιβάσετε έως την Πέμπτη 31/03/2022 στην πλατφόρμα MyData της Α.Α.Δ.Ε..


Το γραφείο μας, εδώ και αρκετό καιρό, έχει προχωρήσει στην έκδοση των απαραίτητων κωδικών τους οποίους μπορούμε να σας κοινοποιήσουμε προκειμένου να τους δώσετε στους Τεχνικούς σας και να προχωρήσετε την παραπάνω διαδικασία.


Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τους Τεχνικούς που συνεργάζεστε προκειμένου να διασφαλίσετε την ομαλότητα, την ορθότητα καθώς και την αποτελεσματικότητας της διαδικασίας της μεταβίβασης των εσόδων σας.


Σε περίπτωση που χρειάζεστε να σας στείλουμε τους απαραίτητους κωδικούς, είτε χρειάζεστε επιπλέον διευκρινήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή μέσω email με το γραφείο μας.


Ευχαριστούμε θερμά.


Με εκτίμηση,


Η Ομάδα της TaxExpertise – Χατζάκης Μιχάλης & Συνεργάτες

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *